E-bike

E-bike (pedelec) kerékpárok


Az elektromos rásegítéses kerékpárok népszerűsége az utóbbi pár évben robbanásszerűen nő, és ez a tendencia minden bizonnyal folytatódni fog! 

Ezzel kapcsolatban azonban egy félreértést is tisztáznunk kell: elektromos kerékpár néven sok helyen lehet kapni olcsó, silány minőségű „bicikliket” amelyekre elektro-motort szerelnek és ezeket valamilyen „gázkarral” lehet működésbe hozni. A magyar és az Európai Úniós szabályok szerint ezek segédmotoros kerékpárnak minősülnek, így vezetni csak jogosítvánnyal lehetne és a bukósisak használata is minden esetben kötelező (lenne). Erről a körülményről mind a felhasználók ,mind a forgalamzók szeretnek „megfeletkezni”. 

Ezzel szemben a pedelec kerékpár elektromos rendszere sokkal kifinomultabban működik, a motor önmagától nem hajtja a biciklit, csak akkor lép működésbe, ha a kerékpáros elkezdi forgatni a pedálokat! A rásegítés mértéke természetesen állítható, akár ki is kapcsolható, így úgy tudunk vele haladni, mint bármilyen közönséges bringával. A legfejlettebb rendszerek a hibrid autókhoz hasonlóan fékezésnél vissza is töltik az akkumulátort, gyakorlatilag motorfékként működve. Ezekkel az e-bike-okkal az is fel tud tekerni a meredek hegyoldalon, aki esetleg nem rendelkezik megfelelő kondícióval, vagy egyszerűen csak nem akar beleizzadni az utcai ruhájába a munkából hazafelé tartva. Ne feletkezzünk meg arról sem, hogy egy e-bike-kal füst és zaj mentesen, abszolút környezetbarát módon vehetünk részt a városi közlekedésben, vagy hódíthatjuk meg a hegyeket szabad időnkben!  Az általunk forgalmazott pedelec kerékpárok kivétel nélkül első osztályú szintet képviselnek, mind a biciklik, mind az elektromos rendszereik neves gyártók minőségi termékei!

E-bike kerékpárkínálatunk