Kerékpártípusok


Napjainkra a kerékpárnak, ennek az egyszerű sportolásra vagy közlekedésre szánt szerkezetnek nagyon sok típusa, alfaja alakult ki az adott felhadsználási területnek megfelelően. Az alábbi összeállítás segít eligazodni a specializálódott kerékpár fajták rengetegében.

 

MountainbikeMountain Bike és szakágai


A Mountain Bike az 1980-as évek elején indult hódító útjára, kifejezzetten a terepen bringázás követelényeihez építették. Az azóta eltelt 30 évben milliók kedvelték meg az új sportágat, akár verseny, akár rekreációs céllal.
Cikk elolvasása

 

OrszágútiOrszágúti kerékpárok


Az aszfaltozott utak megjelenése óta létező, kifejezetten a burkolt utakon való minél gyorsabb haladásra tervezett kerékpár.
Cikk elolvasása

 

TrekkingTrekking


Igazi mindenes bringák, egy trekking eleget tesz a legtöbb ember által támasztott univerzális igényeknek.
Cikk elolvasása

 

FitnessFitness kerékpárok


A fitness bringák átmenetet képeznek az országúti és trekking biciklik között.

Cikk elolvasása

 

E-bikeE-bike (pedelec) kerékpárok


Az elektromos rásegítéses kerékpárok népszerűsége az utóbbi pár évben robbanásszerűen nő, és ez a tendencia minden bizonnyal folytatódni fog!
Cikk elolvasása

 

CitybikeCity bike (városi kerékpár)


A city bike-ok, ahogy a nevük is mutatja, kifejezetten a városi közlekedésre rövid utakra készülnek, kényelmes üléspzícióval, általában csak női vázformával, hogy utcai ruházatban is komfortos legyen a pedálozás. A hétköznapi felhasználásnak megfelelően fel vannak szerelve sárvédővel, csomagtartóval, világítással, általában egy sebességes, vagy 3-8 sebességes agyváltós változatban készülnek!